Hlavní obsah

Ničemní bastardi, rozjela se Zacharovová kvůli rozpravě německých důstojníků o mostu na Krym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisková mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová prohlásila, že němečtí důstojníci, kteří v odposlechnutém rozhovoru hovořili o možném útoku na Krymský most, jsou „ničemní bastardi“. Zacharovová, jejíž země vede agresivní válku proti Ukrajině, to řekla v rozhovoru pro ruskou státní agenturu TASS, kde dále uvedla, že Němci znovu podléhají nacistické ideologii.

Foto: Profimedia.cz

Hlásná huba Kremlu Marija Zacharovová

Článek

Jde o další reakci na odposlechnutý videohovor vysoce postavených příslušníků německého letectva, záznam minulý týden zveřejnila šéfredaktorka ruské televize RT Margarita Simonjanová.

Důstojníci mimo jiné hovořili o tom, jak Velká Británie přepravuje střely dlouhého doletu Storm Shadow na Ukrajinu nebo otevřeli diskuzi o možném dodání řízených střel Taurus na Ukrajinu a možný ukrajinský útok na Krymský most.

„(Jde o) tragédii německého národa, který, jak se ukazuje, opět podléhá nacistické ideologii,“ prohlásila podle agentury TASS k diskuzi o možném útoku na Krymský most Zacharovová, která výroky německých důstojníků označila za „zvířecí nenávist“.

Na polské území spadly tři meteorologické balony s nápisy v azbuce

Evropa

„Ani zvířata si ve vztahu k sobě něco takového nedovolí. Je to za hranicí všeobecného chápání krutosti,“ dodala dále mluvčí ruské diplomacie s tím, že prý chce Německo zničit most, který je symbolem i občanskou infrastrukturou lidí, kteří už „historicky trpěli od Německa“.

Tento most byl otevřen v prosinci 2019, tedy téměř šest let poté, co Rusko zabralo a přisvojilo si Krymský poloostrov, který tento most spolu s ruskou pevninou spojuje.

Odposlechnutý rozhovor

Odposlechnutého rozhovoru se podle informací britského deníku The Telegraph účastnili němečtí vysoce postavení příslušníci letectva, včetně generálporučíka Ingo Gerhartze nebo generála Franka Graefea.

„Pokud jde o způsoby doručení, tak vím, jak to dělají Britové,“ uvedl v odposlouchaném videohovoru Gerhartz. „Vždy je přepravují v obrněných vozidlech Ridgeback. V zemi (na Ukrajině) pak mají několik lidí,“ dodal.

Pravděpodobně Graef měl zase hovořit o výcviku ukrajinských jednotek na německém území. Podle britského deníku uvedl, že poté, co je bundeswehr vycvičí, by bylo správné, aby je Británie „převzala“.

Během hovoru vysoce postavení němečtí důstojníci diskutovali také o tom, zda by střely Taurus mohly zasáhnout Krymský most. Právě možné zničení tohoto mostu je přitom jedním z důvodů, proč německý kancléř Olaf Scholz nechce rakety Taurus Ukrajině dodat.

Rusko nemá žádné hranice, prohlásil Medvěděv a ukázal mapu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám