Hlavní obsah

NATO ukázalo snímky ruských tanků u hranic s Ukrajinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severoatlantická aliance v sobotu na svých internetových stránkách zveřejnila satelitní snímky z ukrajinsko-ruské hranice. Podle NATO jsou potvrzením, že tanky bez označení, které se objevily na Ukrajině, jsou ruské.

Foto: NATO

Neoznačený tank ve městě Snižne na východě Ukrajiny

Článek

Družice podle NATO na konci května zaznamenaly předem ohlášený odsun ruských sil z Rostova na Donu nedaleko hranice s Ukrajinou.

Současně je ale z jejích snímků patrné, že do Rostova na konci prvního červnového týdne dorazilo osm tanků, o pár dnů později už jich bylo deset, přičemž tři z nich se nacházely na transportérech.

Foto: NATO

Satelitní snímek z ruského pohraničí

Tři neoznačené tanky T-64 se pak tento týden objevily u ukrajinských měst Makijivka a Snižne. [celá zpráva]

Snímky ruského pohraniční z tohoto týdne ale aliance nezveřejnila, takže nelze s jistotou říct, že to byly tanky, jež se několik dnů předtím vypravily z Rostova.

„Tyto snímky vyvolávají zásadní otázky ohledně role Ruska při napomáhání k nestabilitě na východní Ukrajině,“ uvedlo NATO a na tvrzení Moskvy, že tanky z Ruska nejsou, upozornilo, že „ruští představitelé opakovaně lhali a mlžili ohledně své role na Krymu i východní Ukrajině“. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám