Hlavní obsah

Na věži mrakodrapu v Moskvě zavlála ukrajinská vlajka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

V centru Moskvy ve středu ráno zavlála na pár hodin ukrajinská vlajka. Na věž mrakodrapu ze stalinské éry na nábřeží Kotelničeskaja ji tam vyvěsila skupina čtyř lidí ve věku 25 až 33 let. Ti současně přemalovali část dozlatova zbarvené sovětské hvězdy na špici modře, takže na Moskvany v ranní špičce svítila ukrajinskými národními barvami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na moskevském mrakodrapu zavlála ukrajinská vlajkaVideo: Reuters

 
Článek

„Vlajka byla spatřena v 7.15 hodin,“ řekl agentuře Interfax-Ukrajina nejmenovaný zástupce městských záchranářů. Podle něj se vlajku i modrý nátěr podařilo za tři hodiny odstranit.

Foto: ČTK/AP

Vlajka nad budovou vlála tři hodiny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policejní zdroj agentuře ITAR-TASS prozradil, že se na výškovou budovu dostali čtyři lidé. Pronikli do nejvyššího poschodí, odkud s pomocí lezecké výstroje vyšplhali až na věž zakončenou sovětskou hvězdou.

„Policie zadržela čtyři podezřelé a odvedla je na policejní stanici ve čtvrti Taganskij,” uvedl policejní mluvčí a dodal: „Šlo o dva muže a dvě dívky.” Do té doby se uvádělo, že zadržení byli jen muži.

„Dva mladí muži a dvě dívky řekli, že plánovali seskok z výškové budovy padákem. Podle nich žádnou vlajku nevyvěsili a hvězdu nebarvili.” Jsou stíháni za vandalismus a hrozí jim trest v délce jednoho roku až tří let.

Podle agentury RIA Novosti jde o samé Moskvany.

Foto: ČTK/AP

Aktivista přebarvuje část sovětské hvězdy na modro.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Reklama

Související články

V Rusku po zavedení sankcí zdražují potraviny

Navzdory ujišťování Kremlu o tom, že sankce vyhlášené Ruskem proti západním státům neovlivní cenovou hladinu zboží na ruském trhu, začaly v Moskvě i v ruských...

Ukrajinská armáda pronikla do centra Luhansku

Ukrajinští vojáci v úterý pronikli do centra Luhansku na východní Ukrajině, které ovládají vzbouřenci. Mluvčí armády Andrij Lysenko oznámil, že se vládním...

Výběr článků

Načítám