Hlavní obsah

Na Ukrajině měl padnout už 15. vysoký ruský důstojník. Je to nejvíce od 2. světové války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinské úřady oznámily, že se podařilo zabít dalšího ruského vysokého důstojníka. V bojích u Mykolajiva měl padnout plukovník Alexej Šarov, který velel 810. gardové brigádě námořní pěchoty, uvedl týdeník Newswek. Moskva to nepotvrdila.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

Lidé v ulicích zničené Mariupole

Článek

O smrti plukovníka informoval na svém telegramovém kanálu mluvčí oděské vojenské správy Serhij Batčuk: „Velitel ruské námořní brigády byl zlikvidován našimi ozbrojenými silami. Tak to dopadne s každým, kdo se pokouší zabíjet naše děti.“

Na Twitteru o smrti Šarova informoval i Anatolij Štefan.

Poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak v pondělí oznámil, že se podařilo zabít už šest ruských generálů, evropský diplomat uvedl, že jich je pět, USA považují za potvrzené čtyři s tím, že u pátého je smrt pravděpodobná.

Rusové ztrácejí na Ukrajině překvapivé množství generálů

Válka na Ukrajině

Ve válce na Ukrajině padlo už 15 vysokých ruských důstojníků, což by mělo být nejvíce od konce druhé světové války, uvedl časopis Foreign Policy. Některé západní zdroje ze zpravodajských služeb ale počet padlých vysokých ruských důstojníků odhadují na dvacet. Ruské ministerstvo obrany se k otázce obětí nevyjadřuje, naposled uvedlo na začátku března, že zemřelo 498 ruských vojáků. Smrt generálů nekomentuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám