Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi internetového podvodníka. Zatykač na něj vydala ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V okresu Michalovce zadrželi slovenští policisté internetového podvodníka R. G. a česká policie okamžitě iniciovala vydání na základě evropského zatykače. Na sociální síti o tom v pondělí informovala slovenská policie.

Foto: Policie SR

Zásah slovenské policie v Michalovcích

Článek

Slovenští policisté postupovali na základě žádosti českých kolegů. Zjistili indentitu podvodníka, který pod různými smyšlenými příběhy vylákal z občanů České republiky několik milionů korun. „Využíval k tomu síť různých účtů v zahraničí i na Slovensko,“ dodala slovenská policie.

V rámci koordinované akce zasahovala česká policie v Písku, kde zadrželi osobu H. Š., která je rovněž podezřelá z podvodu. „R. G. byl umístěný do cely předběžného zadržení. Policisté vykonali domovní prohlídku, při níž zajistili jedenáct mobilních telefonů, počítačovou techniku a deset platebních karet k účtům,“ konstatovala slovenská policie.

R. G. je na Slovensku podezřelý ze spáchání trestného činu legalizace výnosů z trestní činnosti a hrozí mu trest odnětí svobody na tři až osm let.

Nešikovný zloděj uprchl na střechu policejního ředitelství v Bratislavě

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám