Hlavní obsah

Muž shodil z útesu přítelkyni, když odmítla žádost o ruku. Usvědčil ho prstýnek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turecká policie zatkla tento měsíc muže, který shodil z útesu svoji 39letou přítelkyni poté, co odmítla jeho žádost o ruku. S odkazem na turecké úřady o tom ve středu informuje list The New York Post, podle kterého policie uvedla, že pachatele usvědčil prstýnek a stopy násilí na místě činu.

Foto: Profimedia.cz

Útesy u tureckého města Antalya

Článek

K vraždě došlo letos 6. července, kdy 39letá Yesim Demirová byla na dovolené se svým přítelem Nizamettinem Gursuem ve městě Canakkale na severozápadě Turecka. Muž ji tam požádal o ruku.

Gursu turecké policii po pádu ženy z útesu sdělil, že Demirová mu řekla „ano“ a že když šel do auta pro jídlo a pití na oslavu, zjistil, že se jeho nastávající zřítila ze zhruba 32metrového útesu, uvedl americký list.

To se ale nezdálo její rodině, která turecké policii řekla, že Demirová plánovala vztah ukončit a nabídku k sňatku odmítla. Podle rodiny měla oběť navíc trpět „záchvaty paniky“ z výšek, kvůli kterým by sama nikdy nešla tak blízko k okraji útesu.

Osudný prsten

Během vyšetřování policie zjistila, že prsten, který Gursu tvrdil, že dal Demirové poté, co kývla na jeho žádost o ruku, byl stále v krabičce v jeho kapse.

Podezření úřadů ještě vzrostlo poté, co se na místě zásnub našly rozbité brýle a rozbitý reproduktor, což nasvědčovalo fyzické potyčce.

Policie nakonec došla k závěru, že za smrtí Demirové stojí její přítel, který ji kvůli odmítnutí shodil z útesu. Žena samotný pád z asi 30 metrů přežila, zraněním podlehla později.

Gursu je v současné době ve vazbě, kde čeká na soud.

Polka dostala doživotí za ubodání tříleté dcery, soud jí dal šanci na dřívější propuštění

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám