Hlavní obsah

Mám číslo i na Chucka Norrise, loví Orbán voliče na sítích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarský premiér Viktor Orbán (FIDESZ) je aktivní na sociálních sítích a snaží se i touto formou oslovit mladé voliče. Po Facebooku začal proto používat i TikTok. „Pokud uživatelé této sítě nejsou ještě voliči, zanedlouho se jimi stanou,“ konstatoval pro deník Népszava politolog Norbert Merkovity.

Foto: Facebook, Orbán Viktor

Viktor Orbán

Článek

Je všeobecně známé, že většinu voličů vládní strany FIDESZ tvoří lidé starší a střední generace. Předseda maďarské vlády však myslí i na budoucnost a snaží se získat i mladší voliče.

„Člověče, teď jsem přišel na TikTok,“ těmito slovy se šedesátiletý Orbán uvedl na TikToku, čímž parodoval sám sebe. Redaktor webu telex.hu se ho totiž snažil oslovit u kostela a Orbán odmítl rozhovor slovy „Člověče, teď jdu z kostela“.

Na dalším videu se Orbán pochlubil, že ve svém mobilním telefonu má čísla například na Arnolda Schwarzeneggera nebo Chucka Norrise.

Zelenskyj s Orbánem se poprvé od začátku války sejdou k jednání

Evropa

Předseda maďarské vlády už získal na TikToku 120tisíc followerů a má kolem dvou milionů lajků. Mezi maďarskými politiky se tím Orbán dostal do čela i v tomto ohledu. Předseda nejsilnější opoziční strany, Demokratické koalice (DK) expremiér Ferenc Gyurcsány má na TikToku 19tisíc followerů a hnutí Momentum, které je považováno za stranu mladých lidí, 28tisíc followerů.

TikTok odstartoval v roce 2016, dominují v něm videa a pro tuto sociální síť je charakteristické, že ji používají především lidé ve věku do 25 let. „TikTok je generační skok. Mladí v podstatě hledali platformu, kde se obejdou bez starších lidí,“ konstatoval Merkovity. „Mladí moc politiků neznají, ale Orbána znají určitě,“ dodal politolog.

Specialista na marketing Richárd Lévai potvrdil, že o tento styl komunikace ze strany Orbána je mezi mladými lidmi zájem. „Je to vidět i na dosažených číslech,“ řekl.

@viktor_a_tiktokon

Advent második vasárnapja: a Jézuska segédje 😉 #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #foryou #fidesz #advent #karácsony

♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

Reklama

Výběr článků

Načítám