Hlavní obsah

Lžete, útočili na sebe Sarkozy a Hollande v televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Středeční televizní debata kandidátů na francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho a Françoise Hollanda přinesla velmi prudký střet obou mužů, přičemž není možné říci, že by jeden z nich měl jasně navrch. Oba kandidáti se před asi 20 milióny diváků obviňovali ze lží.

Foto: France 2 Television/Handout, Reuters

Prezident Nicolas Sarkozy při televizní debatě

Článek

Konzervativní Sarkozy potvrdil svou roli schopného a tvrdého diskutéra, ale socialista Hollande byl útočnější, než se očekávalo, a Sarkozymu se ho v průběhu debaty podle agentury AFP nepodařilo destabilizovat.

"Lžete. Vaše čísla jsou špatná. To není soutěž o nejlepší vtípek. Vaše normálnost neodpovídá svou výší tomu, o co tu jde. Jste malý pomlouvač,“ zněly některé ze Sarkozyho výroků.

„Nyní přidáváte ke lži i pomluvu. S vámi je to velmi snadné, není to nikdy vaše chyba, máte vždy nějakého obětního beránka. Nezaměňujte vaší osobu s Francií. Řekl jste, že jste jel do Fukušimy, ale nikdy jste tam nejel,“ kontroval Hollande.

Foto: France 2 Television/Handout , Reuters

Ostrá slova zvolil i Francois Hollande.

Hollande, který již vyhrál první kolo prezidentských voleb 22. dubna, vyhraje nedělní druhé kolo podle dosavadních průzkumů ziskem nejméně 53 procent hlasů. Středeční debata podle komentářů preference voličů nejspíš neovlivní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám