Hlavní obsah

Kyjev je dočasně okupované ruské město, rozjel se znovu Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvěděv byl znovu ve sdílné náladě a před blížícím se koncem roku agentuře RIA Novosti vyložil, jak vidí další vývoj bojů na Ukrajině. Kyjev a další města v této zemi přitom označil za ruská s tím, že jsou „dočasně okupovaná“. Za nejdůležitější cíl přitom označil odstranění stávající ukrajinské vlády.

Foto: Ekaterina Štukina, ČTK/AP

Místopředseda Ruské bezpečnostní rady a šéf strany Jednotné Rusko Dmitrij Medvěděv

Článek

„Kolektivní Západ, který promrhal téměř všechny své zbraně, začíná tlačit na kyjevský režim, aby se zapojil do rozhovorů v roce 2024. Je to možné?“ otázala se nejprve agentura RIA Novosti Medvěděva. Ruský exprezident a expremiér, nynější místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace, se poté ochotně rozpovídal s tím, že „vše je naprosto jasné“. Svou odpověď Medvěděv sdílel na svém profilu na sociální síti X.

„Bude pokračovat speciální vojenská operace, jejímž cílem je nadále odzbrojení ukrajinských sil a opuštění neonacistické ideologie ze strany současného státu Ukrajina. Vytěsnění vládnoucího banderovského režimu je, i když to není otevřeně řečeno, nejdůležitějším a nevyhnutelným cílem, kterého musí být a bude dosaženo,“ předložil Medvěděv svou vizi pro rok 2024.

Medvěděv ještě přitvrdil: Z Ukrajiny zbyde jen Lvov

Evropa

Rozhovory? Prý až do kapitulace NATO

„Oděsa, Dnipro, Charkov, Mykolajiv, Kyjev a mnohá další města jsou ruská, jen dočasně okupovaná. Všechna jsou stále na mapách zbarvena žlutě a modře,“ doplnil Medvěděv s tím, že rozhovory jsou „samozřejmě“ možné. „Takové rozhovory nemají žádný časový limit. Mohou pokračovat až do úplné porážky a kapitulace banderovských sil Severoatlantické aliance,“ dodal. Státy NATO přitom Ukrajinu podporují dodávkami zbraní, ale jejich jednotky se bojů přímo neúčastní.

Medvěděv také připojil tvrzení, že ruskému státu se prý od 1. ledna 2023 podařilo naverbovat zhruba půl milionu „kontraktniků“, kteří s armádou podepsali smlouvu.

Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu v únoru 2022 s tím, že cílem „speciální vojenské operace“ je „denacifikace“ a „demilitarizace“ této země. Postupem času přitom Moskva oficiální zdůvodnění různě měnila.

Démonický banderovský sabat v Česku. Dejte Sudety Němcům, obul se Medvěděv do Lipavského

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám