Hlavní obsah

Jednání mezi prezidenty připravena nejsou, popřel zprávy Ukrajinců ruský vyjednavač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruský vyjednavač Vladimir Medinskij podle agentury TASS v neděli popřel sobotní informaci Kyjeva, že návrh dohody mezi Ruskem a Ukrajinou je připraven k projednání na nejvyšší prezidentské úrovni.

Foto: Maxim Guchek, ČTK/AP

Ruský vyjednavač Vladimir Medinskij

Článek

Rozhovory vyjednavačů podle Medinského budou pokračovat v pondělí. Ruský vyjednavač také uvedl, že ukrajinská strana zaujala „realističtější“ pozici ohledně neutrálního a nejaderného statusu Ukrajiny, informovala agentura TASS.

„Ukrajinská strana se stala realističtější ohledně neutrálního a nejaderného statusu Ukrajiny, ale návrh smlouvy není pro schůzku na nejvyšší úrovni připraven,“ sdělil Medinskij na komunikační platformě telegram.

Ukrajinský vyjednavač David Arachamij v sobotu oznámil, že vyjednávání dospěla do fáze, aby je mohli projednat prezidenti obou zemí Volodymyr Zelenskij a Vladimir Putin.

Návrhy dohody mezi Ukrajinou a Ruskem jsou připraveny pro Zelenského s Putinem

Evropa

Rusko a Ukrajina měly minulý měsíc několik kol rozhovorů v Bělorusku, ale naposledy se delegace sešly v Istanbulu. Obě strany v posledních dnech jednání popisovaly jako obtížná. Dosavadní schůzky se konaly mezi oběma delegacemi tváří v tvář i prostřednictvím telekonferencí.

Mírová jednání Ukrajiny a Ruska budou pokračovat v pátek

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám