Hlavní obsah

Je to tvrdohlavé děcko, prohlásil Sarkozy o Cameronovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

To, že mu nepodal ruku, když se během evropského summitu v Bruselu před týdnem míjeli v konferenční místnosti, nebylo jediným výpadem francouzského prezidenta Nicolase Sarkozy vůči britskému premiérovi Davidu Cameronovi. Poté, co Cameron odmítl přistoupit na změnu Lisabonské smlouvy, ho před francouzskými zástupci nazval tvrdohlavým děckem.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy (vlevo) s britským premiérem Davidem Cameronem

Článek

„Je to poprvé, kdy jsme Angličanům řekli ne. Cameron se choval jako tvrdohlavé děcko s jednou obsesí: ochránit (londýnskou finanční čtvrť) City, které se chce dál chovat jako off-shoreové středisko,“ citoval Sarkozyho magazín Le Canard Enchaine.

Britská strana tvrdí, že debaty na summitu byly slušné a přátelské, přestože se Sarkozy s Cameronem neshodli. Nicméně Sarkozy byl kameramanem přistižen, jak svému britskému protějšku nepodal ani ruku a vyhnul se, když se míjeli v konferenčním sále.

Foto: Profimedia.cz

Prezident Sarkozy míjí premiéra Camerona, který už měl napřaženou ruku.

Už v říjnu měl při setkání francouzský prezident předsedu britské vlády napomenout, že měl při jednání raději sklapnout. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám