Hlavní obsah

Hádka o roušky v Berlíně: Stovka ozbrojenců vzala bistro útokem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Na úterní večer v bistru na Schönefelder Chaussee v berlínské čtvrti Treptow-Köpenick zaměstnanci hned tak nezapomenou, píše server deníku Berliner Zeitung. Dva zákazníci (19 a 20 let) tam dorazili s objednávkou, ovšem neměli nasazenou povinnou roušku. Když je zaměstnanec bistra požádal, aby si ji nasadili, oba mladíci začali být extrémně agresivní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladíci si roušky odmítli nasadit, a obsluhu dokonce narazili na pult. S pomocí dalších dvou mužů se obsluhujícímu zaměstnanci podařilo neurvalé zákazníky dostat z bistra ven. Tam se ale mladší zákazník pohádal s obsluhou a údajně si oba dali pěstí do obličeje. Útočící duo ale vzápětí uprchlo. Ještě předtím hrozili, že se vrátí a teprve potom se budou dít věci.

O 3,5 hodiny později své výhrůžky splnili. K bistru dorazila zhruba stovka lidí vyzbrojených noži, plynovými pistolemi a pepřovým sprejem. Uprostřed skupinky byl mladík, který vyhrožoval a se zaměstnancem bistra se opět začal prát.

Když policie dorazila na místo, většina ze skupinky utekla, ale před bistrem policisté nalezli některé z provizorních zbraní. Případ se vyšetřuje jako podezření ze závažného porušení klidu, porušení zbraňového zákona a pokus o ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám