Hlavní obsah

Gangsteři v policejních uniformách přepadli sejf v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříže
Aktualizováno

Maskovaní lupiči vydávající se za policisty přepadli ve středu bezpečnostní úschovnu na předměstí Paříže Orly. Muži vyzbrojení samopaly při tom zastřelili jednoho strážce a dva další zranili. Údajně si odnesli až 10 miliónů eur (čtvrt miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Lupiči v ulici způsobili zmatek zapálením auta.

Článek

Policejní mluvčí popsal práci gangu jako chování „opravdové bojové jednotky“. Čtyři až šest mužů zablokovalo ulici hořícím autem, odpálili vstupní dveře do úschovny a také do trezoru uvnitř.

Když dorazila policie vyšetřit okolnosti požáru auta, skupina ujela ve dvou vozech, přičemž se kryla střelbou ze samopalů. Média původně psala, že z úschovny si útočníci přitom zřejmě nic nestačili odnést. Server Nord éclaire s odvoláním na vyšetřovatele ale později napsal, že zmizelo až 10 miliónů eur.

Na útěku na chvíli skupina zajala kolemjdoucího, ale po deseti minutách ho propustila.

Jeden z členů ochranky při výbuchu u vstupních dveří přišel o nohu a později zemřel. Další dva strážci utrpěli při explozi menší zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám