Hlavní obsah

Falešný policista volal seniorce, že jsou její peníze v nebezpečí. Přinesla mu je před hospodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie pátrá po muži, který se vydával za policistu a obral o peníze a další cennosti 77letou důchodkyni. Případ se stal v těchto dnech v Bratislavě. Falešný policista vylákal na seniorce celkem 11 300 eur (265 tisíc korun) a cennosti ze zlata.

Foto: Polícia SR

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Podvodník kontaktoval seniorku telefonicky, vydával se za policistu, který chce ochránit její peníze a cennosti před podvodnicí vydávající se za pracovnici pošty.

„Žena ve strachu o svůj majetek odevzdala muži 2000 eur v hotovosti před restaurací na Seberíniho ulici v Bratislavě. Před prodejnou ovoce a zeleniny mu poté odevzdala dalších 500 eur a cennosti ze zlatého kovu,“ uvedla slovenská policie na Facebooku.

Seniorka pak šla do banky, vyzvedla ze svého účtu hotovost 8800 eur a peníze opět odevzdala podvodníkovi.

Slovenská policie požádala veřejnost o spolupráci při pátrání po pachateli a na sociální síti zveřejnila video z průmyslové kamery.

Začátkem března připravili podvodníci podobným způsobem o peníze 79letou ženu z města Topoľčany. Přesvědčili ji, že jsou policisté, seniorka pak podle jejich instrukcí vynesla na chodník před dům 14 500 eur (340 tisíc korun), o které vzápětí přišla.

Jsme policisté, dejte všechny své peníze před dům, zavolali podvodníci seniorce na Slovensku. Poslechla

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám