Hlavní obsah

Jsme policisté, dejte všechny své peníze před dům, zavolali podvodníci seniorce na Slovensku. Poslechla

Devětasedmdesátiletá žena ze slovenského města Topoľčany naletěla podvodníkům, kteří ji přesvědčili, že jsou policisté, a podle jejich instrukcí vynesla na chodník před dům peníze, o které vzápětí přišla. O případu informovala v pondělí slovenská policie na sociální síti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dobrý den, jsem vyšetřovatelka policejního sboru. Vyšetřujeme případy vloupání do domů. Zjistili jsme, že zloději mají vytipovaný i váš dům,“ řekla podvodnice ženě do telefonu.

„Dejte všechny peníze a cennosti do tašky a položte ji před dům. Naše hlídka je už na cestě. My vám peníze ochráníme a po akci vrátíme,“ dodal ženský hlas.

Seniorka poslechla a v bílé kabelce položila na chodník před domem 14 500 eur (341 tisíc korun). „Když se vrátila k telefonu, žena pokračovala v rozhovoru a vymýšlela si různá témata, aby seniorku udržela v pozornosti. Pak jí oznámila, že si může jít před dům pro své peníze, akce skončila. Poškozená už tašku na chodníku nenašla,“ konstatovala slovenská policie.

Policie apeluje na občany, aby všechny podezřelé žádosti o peníze z jakéhokoli důvodu nejdříve prověřili u svých příbuzných. „Volejte svým dětem, vnoučatům, sousedům, přátelům dříve, než vydáte své úspory do cizích rukou. Nebo se obraťte na policii na telefonní číslo 158. My na místo pošleme opravdovou policejní hlídku,“ dodala slovenská policie.

Žena uvěřila podvodníkům, na ulici dala neznámým mužům miliony své kamarádky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám