Hlavní obsah

Další útok Rusů u Severodoněcku byl odražen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské jednotky pokoušející se prorazit u Severodoněcku neuspěly, uvedl v úterý ukrajinský generální štáb. U vesnice Syrotyno utrpěly ruské oddíly ztráty a stáhly se.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinští vojáci odpalují nové americké houfnice M-777.

Článek

„Nepřítel nepřestává ve Východní operační zóně (na Donbasu) vést útočné operace. Hlavní úsilí nepřítele se soustředilo v doněckém směru,“ uvedl štáb s tím, že neuspěl.

Ve směrech od Doněcku a Luhansku bylo odraženo 11 ruských útoků.

Rusko neuspělo nejen u Syrotyna, ale ani u vesnice Vyskryva a při postupu u Avdijivky směrem na Kamjanku a u Vuhledaru. O útok se nepřítel pokusil také u Lymanu ve vesnici Drobyševo.

Část vojáků v železárnách Azovstal zůstala

Evropa

Severně od Charkova a u Sum se podle ukrajinského štábu snaží ruské jednotky chránit ruskou hranici, u níž posilují pozice.

V dalším okolí Charkova se snaží zastavit postup ukrajinských jednotek.

V Záporožské oblasti ruské jednotky střílely z děl a raketometů na ukrajinské vesnice. Ostřelovány byly i ukrajinské pozice na pomezí mezi Chersonskou a Mykolajivskou oblastí. O útok se však nepokusily.

Pokračují nálety

„Nepřátelské letouny ničily civilní i vojenskou infrastrukturu ve Východní operační zóně a průmyslová zařízení v hloubce ukrajinského území,“ dodal ukrajinský štáb k ruským vzdušným operacím.

V Oděské oblasti byla zasažena civilní infrastruktura a zničeny soukromé budovy.

Ukrajinská protivzdušná obrana podle štábu sestřelila jeden bitevní Suchoj Su-25, tři drony a jednu střelu s plochou dráhou letu.

Ve Lvově byly slyšet výbuchy, rakety zasáhly vojenský objekt u hranic s Polskem

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám