Hlavní obsah

Boje na východě Ukrajiny jsou „zkušební“, ofenziva ještě neodstartovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Velká ofenzíva ruské armády na východě Ukrajiny ještě nezačala, ale je to jen otázka času, tvrdí Oleksij Danilov, šéf ukrajinské bezpečnostní rady. Boje, které začaly na celé frontové linii v Doněcké, Luhanské a Charkovské oblasti 19. dubna, jsou podle jeho slov „zkušební“.

Foto: Serhii Nuzhnenko, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V Charkovské oblasti se intenzita ostřelování snížila, uvedla ukrajinská armáda. Intenzivní boje se ale vedou ve směru na Izjum.

Raketový útok zasáhl ve středu večer město Mykolajiv, kde bylo zasaženo centrum města a zničené civilní domy, oběti nejsou hlášeny. V noci byl raketami zasažen Zelenodolsk v Dněpropetrovské oblasti.

Obklíčení obránci Mariupolu žádají Západ o „extrakci“

Válka na Ukrajině

Prudké boje se odehrávají v městech Popasna, Rubežnoje, Marjinka a Novomychajlivce.

V Chersonské oblasti je podle ukrajinské armády situace kritická. V oblasti je naprosto zničená infrastruktura a místo je pod neustálým ostřelováním. Informace o obětech a zraněných nejsou k dispozici.

Noc proběhla poměrně klidně ve Volyni a Zakarpatí, ve městech Rovno, Kirovohrad, Ivano-Frankivsk, Chmelnyckyj, Černivci, Lvovských oblastech, Oděse, Záporoží, Vinnycji, Ternopilských oblastech, Kyjevě, Poltavě, Žitomyru a Čerkaské oblasti.

Rusové potvrdili novou fázi bojů. Chtějí sevřít Ukrajince do kleští

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám