Hlavní obsah

Berlusconi vyrazil za přítelem Putinem na anektovaný Krym

– Simferopol

Na Krymský poloostrov, který loni přes nesouhlas Ukrajiny a Západu anektovalo Rusko, vyrazil bývalý italský premiér Silvio Berlusconi. Uvítal ho ruský prezident Vladimir Putin, s nímž Berlusconiho pojí dlouholeté a hlasitě proklamované přátelství.

Foto: Alexei Druzhinin/RIA Novosti/Kremlin , Reuters

Zprava: Ruský prezident Vladimir Putin, italský expremiér Silvio Berlusconi a krymský premiér Sergej Aksjonov u vojenského památníku na Krymu

Článek

Putin u té příležitosti v pátek položil kytici k památníku italských vojáků, kteří v oblasti zahynuli během Krymské války v polovině 19. století, ohlásil tiskový odbor Kremlu.

S Berlusconim se ruský prezident podle deníku Kommersant chystal probrat syrskou a ukrajinskou krizi.

Itálie byla sice jednou ze stovky zemí, které na Valném shromáždění OSN nezávazně deklarovaly, že neuznávají referendum na Krymu, na jehož základě přešel v té době už proruskými a ruskými bezpečnostními silami kontrolovaný poloostrov zpět pod kontrolu Moskvy, letité přátelství Putina s Berlusconim to ale nepoznamenalo.

Související témata

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Silvio Berlusconi

Foto: ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží v Jaltě

Italský expremiér se s Putinem sešel v červnu v Miláně a už o pár dní později ho Putin týden hostil na Altaji. Deník La Stampa pak psal, že Putin stíhanému expředsedovi italské vlády nabídl ruské občanství a místo ve své vládě. Vést by prý mohl ministerstvo hospodářství. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám