Hlavní obsah

Putin prý nabídl Berlusconimu občanství a funkci ministra

– Řím

Ruský prezident Vladimir Putin údajně nabídl italskému expremiérovi Silviovi Berlusconimu ruské občanství a funkci ministra hospodářství. Berlusconiho tvrzení ve čtvrtek tlumočil list La Stampa.

Foto: Profimedia.cz

Silvio Berlusconi se s Vladimirem Putinem naposledy setkal v červnu v Římě.

Článek

„V Itálii jsem byl odsunut na okraj, ale Putin mi řekl, že je ochoten mi udělit občanství a svěřit mi vedení ministerstva hospodářství. Moje budoucnost? Ministr mého přítele Putina,“ prohlásil podle listu 78letý miliardář nedávno na večírku.

Berlusconi v uplynulých letech čelil množství stíhání. Před dvěma týdny ho odsoudili za uplácení senátora. Do vězení ale nepůjde, protože čin bude po sérii odvolání promlčený. Expremiér si přitom už dříve odpykal trest veřejných prací za daňové úniky a odvoláními se brání dalším dvěma soudním trestům.

S Putinem ho pojí dlouholeté přátelství, připomněla agentura AFP. Naposledy se setkali minulý měsíc v Římě. Berlusconi Putinovi slíbil, že jeho strana Vzhůru Itálie bude usilovat o ukončení protiruských sankcí.

Související téma:

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Silvio Berlusconi

Putinovu nabídku na udělení ruského občanství využil před dvěma lety francouzský herec Gérard Depardieu.

Reklama

Související články

Papež dal Putinovi anděla míru

K vyvinutí „upřímného a velkého úsilí“ o mír na Ukrajině vyzval při středečním setkání ve Vatikánu ruského prezidenta Vladimira Putina papež František. Šéfovi...

Výběr článků

Načítám