Hlavní obsah

Výkřiky vystřídalo mrazivé ticho. Autobus u Benátek se řítil z 30 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky

Nejméně 21 lidí zemřelo při úterní havárii autobusu v Mestre u Benátek, který sjel z nadjezdu nad železniční tratí a zřítil se z výšky 30 metrů do kolejiště. Dalších 18 osob bylo zraněno. Podle italských zdrojů autobus při pádu strhl elektrické vedení a začal hořet.

Nehoda autobusu v MestreVideo: AP

 
Článek

„Autobus byl zcela zničený. Hasiči měli problémy s vytažením velkého množství těl, řekl televizi Sky Italie benátský prefekt Michele Di Bari. Potvrdil, že mezi mrtvými jsou dvě děti. Zahynul i čtyřicetiletý italský řidič. Mezi oběťmi jsou turisté z Německa, Francie i Ukrajiny.

Autobus odvezli z místa nehody.Video: Reuters

„Náš generální konzulát v Miláně je v kontaktu s italskou policií, která potvrdila, že na místě bylo několik cizinců. Nicméně nemáme informace, že by autobusem cestovali čeští občané,“ sdělila ČTK Mariana Wernerová z ministerstva zahraničí.

Čtyři zranění jsou ve vážném stavu, dodal další představitel Benátek Renato Boraso. Jiné zdroje uvádějí pět těžce zraněných, napsala stanice BBC.

Požár se rychle rozšířil

Italský ministr vnitra Matteo Piantedosi uvedl k havárii z 19:45, že autobus před dopadem „letěl 30 metrů“. „Vypadá to, že faktorem, který zhoršil průběh události, bylo to, že byl autobus poháněn plynem. Kvůli tomu se požár rychle rozšířil,“ dodal pro stanici TG1. 

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Havarovaný autobus v italském Mestre

Příčina nehody jasná není. Svědek, který běžel pomáhat, uváděl podle listu The Guardian: „Slyšel jsem silné brzdění. Myslel jsem si, že je to vlak. Pak jsem slyšel ránu. To mě vyplašilo. Venku jsem viděl kouř a slyšel křičet lidi o pomoc. Když jsem se dostal k autobusu, výkřiky se změnily v ticho, při němž tuhla krev. Chtěl jsem pomáhat, ale zastavili mě kamarádi a policistka, protože autobus pořád hořel a hrozilo, že vybuchne.“

Policejní náčelník z Benátek Marco Agostini však řekl agentuře ANSA, že podle předběžných zjištění na místě nehody „nebyly žádné stopy brzdění“.

Autobus byl najat pro přepravu turistů z kempu v Margheře, odkud vozil turisty do Benátek.

Autobus u Benátek se zřítil z nadjezdu: přes 20 mrtvých včetně dětí

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám