Hlavní obsah

Autobus u Benátek se zřítil z nadjezdu: přes 20 mrtvých včetně dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při nehodě autobusu v Mestre nedaleko italských Benátek zemřelo v úterý večer 21 lidí, podle prvotních informací jsou mezi nimi i dvě děti. Další lidé jsou zranění. Autobus se zřítil ze silničního nadjezdu na železnici. Oběti jsou různých národností.

Autobus u Benátek se zřítil z nadjezdu: přes 20 mrtvých včetně dětí, oběti jsou různých národností Video: AP

 
Článek

Podle listu Corriere della Sera se nehoda stala krátce po 19:30. Vozidlo poháněné plynem po pádu z výšky kolem deseti metrů začalo hořet. Zahynula zhruba polovina lidí, kteří v autobuse cestovali, uvedl list La Repubblica.

Na místě zasahuje více než sto záchranářů a policistů.

List Corriere Della Sera napsal, že mělo jít o linkový autobus mířící z Benátek do Marghery, televize RAI ovšem později uvedla, že šlo o pronajatý autobus pro turisty z kempu v Magheře. Ta tvoří s Mestre jednu aglomeraci.

Mezi oběťmi jsou podle RAI i dvě děti. Mrtví jsou podle médií více národností. Zemřít měli Ukrajinci, Němec a zkušený 40letý italský řidič. Na palubě měli být i občané Francie.

Z města Metre vede silniční i železniční most do Benátek. Jde o jediný suchozemský přístup.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Autobus se převrátil na střechu a začal hořet.

„Slyšel jsem prudké brzdění, myslel jsem, že je to vlak. Pak hluk nárazu, bouchnutí,“ popsal událost svědek podle RAI.

„Je to apokalypsa. Naši komunitu potkala obrovská tragédie,“ řekl starosta Benátek Luigi Brugnaro. „Autobus vyjel úplně mimo vozovku a vyletěl z mostu,“ doplnil. Zůstal převrácený na střeše na kolejích.

Autobus u Benátek se zřítil z nadjezdu, přes 20 mrtvých.Video: Reuters

Provoz na trati mezi Mestre a benátským nádražím Santa Lucia, kam se autobus zřítil, byl po nehodě dočasně zastaven. Benátské úřady vyhlásily pohotovost pro místní nemocnice, které posílily počet lékařů a zdravotníků. Zraněné i oběti odvážely desítky sanitek.

Soustrast pozůstalým po obětech nehody už vyjádřil italský prezident Sergio Mattarella a premiérka Giorgia Meloniová.

Havárie v Mestre u Benátek je nejhorší svého druhu v Itálii od ledna 2017, kdy při nehodě autobusu s maďarskými školáky na dálnici u Verony na severu země zahynulo 18 lidí. Většina obětí zemřela při požáru, který autobus zachvátil po nárazu do svodidla a sloupu nadjezdu.

Reklama

Výběr článků

Načítám