Hlavní obsah

Clintonová ujistila, že do voleb už nepůjde

Právo, CNN, ROŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demokratka Hillary Clintonová (71), kterou v prezidentských volbách 2016 porazil Donald Trump a o níž se spekulovalo, zda bude příští rok usilovat o odvetu, tento týden poprvé v televizním rozhovoru připustila, že kandidovat nebude.

Foto: Christopher Aluka Berry, Reuters

Hillary Clinton

Článek

„Nekandiduji. Chci si ale být jista, že lidé pochopí, že se budu dál vyjadřovat. Nikam neodcházím,“ sdělila stanici News12 Westchester. Podobně se ale vyslovila před primárkami v roce 2016 a nakonec svůj postoj změnila.

Loni v říjnu rovněž popřela záměr kandidovat, ale v témže vystoupení řekla: „No, chtěla bych být prezidentkou,“ a hned doplnila, že se na to jako bývalá senátorka a ministryně zahraničí cítí velmi dobře připravena.

Před necelými dvěma týdny Mark Penn, přední člen jejího volebního štábu, řekl televizi Fox News, že politička fakticky sleduje formující se pole uchazečů Demokratické strany a rozhodne se až v průběhu roku.

„Pokud se strana zadívá příliš doleva a nebude žádný favorit, vstoupí do toho,“ tvrdil. Záleží prý i na tom, zda politický střed vyplní bývalý viceprezident Joe Biden. „Jestli do toho nepůjde, pak je pole otevřené pro ni,“ dodal Penn.

Clintonová je ambiciózní a porážku s Trumpem nesla těžce. Dostala totiž celkově o 2,8 milionu hlasů víc, ale o vítězství ji připravil systém volitelů. Těch získal Trump nakonec většinu a to rozhodlo.

Reklama

Související články

Zkusí to Clintonová potřetí? Aktivitou kypí

Hillary Clintonová (70) se k něčemu chystá. Cílené reakce na sporné kroky prezidenta Donalda Trumpa (72) stíhají jedna druhou a s nimi výzvy k finanční podpoře...

Výběr článků

Načítám