Hlavní obsah

Vezměte nás s sebou, prosí osiřelé holčičky izraelské policisty na srdceryvných záběrech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sderot
Aktualizováno

Dramatickou záchranu dvou holčiček ve věku tří a šesti let, jejichž rodiče krátce předtím zavraždili teroristé z Hamásu, ukazuje policejní video nově zveřejněné izraelskými médii. Odaya a Dolev Swisaovi byli zavražděni 7. října v jihoizraelském městě Sderot, když se po vyhlášení poplachu pokoušeli s dětmi uprchnout do bezpečí. Jejich auto však napadli teroristé, vypověděla později Odayaina matka.

Záchrana osiřelých dětí v izraelském městě Sderot po teroristickém útoku ze 7. říjnaVideo: Izraelská policie

 
Článek

Video z kamery umístěné na výstroji jednoho z policistů ukazuje záchranu obou osiřelých holčiček. „Jste od policie?“ ptá se z auta dívčí hlásek šestileté Romi, zatímci v pozadí stále zní střelba. „Máme tu tělo,“ hlásí mezitím jeden z policistů. „Jste z Izraele?“ ptá se dál děvčátko. „Ano, zlatíčko,“ odpovídá policista. „Vezměte nás s sebou,“ žadoní dívka. „Vezmeme,“ ujišťuje ji policista. „Je tu se mnou děťátko,“ říká Romi, s níž je v autě tříletá sestřička Lia.

Obě holčičky přišly o rodiče krátce předtím při útocích Hamásu, okolnosti incidentů přibližují další zveřejněná videa. Nejprve byl před zraky dětí zabit otec děvčátek Dolev Swisa.

Křik matky poté zaslechl beduínský stavební dělník Amer Odeh Abú Sabíla, který se Odayau s jejími dcerkami pokusil odvézt na policejní stanici ve Sderotu, aniž by však tušil, že ji také obsadili teroristé, popsal později sérii tragických událostí web The Times of Israel.

Ozbrojence si spletli s vojáky, Izraelci sami otevírali útočníkům dveře

Blízký a Střední východ

Po příjezdu na policejní stanici byla pak zavražděna jak matka děvčátek, tak beduínský dělník, který se jim pokoušel pomoct. I tento hrozivý moment ukazují záběry bezpečnostních kamer. Záběry též ukazují, že teroristé poté pálili na další projíždějící auto, jehož řidič poté zjevně ztratil kontrolu nad vozem.

Tříletá Lia a šestiletá Romi poté zůstaly nezraněné ležet na podlaze auta - tak je našli izraelští policisté, když dorazili na místo. Zveřejněné video ukazuje, že policisté nejprve vůz se schovanými dětmi míjeli, ale když uslyšeli jejich křik, vrátili se pro ně.

Žádná pomoc pro Gazu, dokud nevrátí rukojmí, řekl demonstrant v Tel Avivu reportérovi Novinek

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám