Hlavní obsah

Otec bral smrt osmileté Emily jako požehnání. Zřejmě je ale jako rukojmí v Gaze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmiletá Emily, o jejíž smrti po vpádu palestinských teroristů do kibucu Be'eri příbuzné informovaly izraelské úřady, je podle nových poznatků zřejmě stále naživu a byla odvlečena jako rukojmí do Pásma Gazy. Otec holčičky přitom původně řekl, že zpráva o smrti děvčátka je „požehnáním“, protože v Gaze by ji pravděpodobně čekal osud horší než smrt.

V kibucu Be'eri militanti zmasakrovali 100 lidí.Video: Reuters

 
Článek

„Bylo nám řečeno, že byla zavražděna. Truchlili jsme. Ale 31. října nám řekli, že je vysoce pravděpodobné, že byla unesena,“ řekla dívčina starší sestra Natalie izraelské stanici Channel 12. „Chci ti říct, že děláme všechno, abychom tě dostali domů. Víme, že jste drženi jako rukojmí. Máme tě moc rádi a chybíš nám,“ vzkázala Emily pro případ, že by se snad její vzkaz k sestře dostal.

Emily, která má irsko-izraelské občanství, přespávala během osudné noci z 6. na 7. října u kamarádky. Původně se mělo za to, že je mezi nejméně 130 lidmi, které palestinští teroristé v kibucu Be'eri povraždili.

Zdrcený otec Thomas Hand tehdy popsal, že čekal dva dny, než zprávu o smrti Emily dostal. Když se tak stalo, pocítil prý úlevu. „Řekli: Našli jsme Emily, je mrtvá. A já jen řekl: Ano! Řekl jsem ,ano‘ a usmál jsem se,“ vylíčil otec stanici CNN. „To byla ta nejlepší možnost,“ dodal s tím, že pokud by se stala rukojmím Hamásu, bylo by to horší než smrt.

Izrael zveřejnil záběry záchrany lidí z kibucu, na který útočil Hamás

Blízký a Střední východ

„Jestli víte něco o tom, co dělají lidem v Gaze, je to horší než smrt,“ řekl. Podle něj by jeho dceru drželi v temné místnosti plné lidí, bez jídla a bez vody a byla by neustále vyděšená. „Takže smrt byla požehnáním. Absolutní požehnání,“ uzavřel tehdy.

Žádná pomoc pro Gazu, dokud nevrátí rukojmí, řekl demonstrant v Tel Avivu reportérovi Novinek

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám