Hlavní obsah

NATO do Sýrie pozemní síly nepošle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severoatlantická aliance vylučuje vyslání pozemních sil do Sýrie proti extremistům z Islámského státu (IS). V rozhovoru pro pondělní vydání švýcarského listu Tages-Anzeiger to řekl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Podle něj je třeba v Sýrii posílit místní síly bojující s IS.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg

Článek

„Není to agenda koalice a spojenců NATO,“ uvedl k možnosti vyslání pozemních sil Stoltenberg.

Výjimkou je podle něj omezený počet amerických specialistů, kteří mají za úkol zorganizovat místní síly proti islamistům. Velkou pozemní intervenci však americký prezident Barack Obama také odmítl. [celá zpráva]

Stoltenberg rovněž poznamenal, že NATO, jehož některé členské země podnikají proti IS v Sýrii, ale také Iráku, nálety, nebojuje s muslimy, nýbrž s radikály a teroristy.

Související téma:

Foto: Novinky

.

Zopakoval také, že by Rusko mělo zaujmout „konstruktivnější roli v boji proti IS“, protože „dosud útočilo na jiné skupiny a soustředilo se na podporu režimu (syrského prezidenta) Bašára Asada“. Proto je podle Stoltenberga také na čase zmírnit napětí mezi Ruskem a Tureckem vyvolané sestřelením ruského bojového suchoje tureckým letectvem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám