Hlavní obsah

Manželku a syna chalífy Islámského státu chytili Libanonci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút
Aktualizováno

Libanonská armáda zadržela na hraničním přechodu se Sýrií manželku a jednoho ze synů vůdce radikálního hnutí Islámský stát abú Bakra Bagdádího. Informovala o tom v úterý agentura Reuters s odvoláním na libanonské bezpečnostní zdroje.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Abú Bakr Bagdádí

Článek

Bagdádího manželka a jeden ze synů prý byli zadrženi již před několika dny, když se snažili dostat ze Sýrie do Libanonu. Cestovali údajně na falešné doklady. Jméno či národnost ženy nebyly zveřejněny – podle úřadů šlo o jednu z blíže neupřesněného množství Bagdádího manželek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Libanonské bezpečnostní složky obě osoby dopadly ve spolupráci se západními zpravodajskými službami, informoval libanonský deník As-Safír. Zadržení byli odvezeni k výslechu na libanonské ministerstvo obrany.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Hnutí Islámský stát (IS) obsadilo v posledních měsících část Iráku a Sýrie a na dobytých územích již v létě vyhlásilo chalífát, a právě Bagdádí se stal chalífou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám