Hlavní obsah

Čas se vám krátí, hlásají letáky, které shazují Izraelci v Gaze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská armáda ve středu shodila z helikoptér v Pásmu Gazy letáky, ve kterých stojí, že místním lidem „se krátí čas“ a že okamžik pozemní invaze do Pásma Gazy se již „blíží“. Informuje o tom saúdský list Al Arabíja, podle kterého v nich Izrael dále píše, že likvidace Hamásu je nevyhnutelnou skutečností.

Foto: Profimedia.cz

Následky izraelského odvetného bombardování Pásma Gazy

Článek

„Pamatujte, že příležitost, kterou máte k dispozici, brzy skončí a rozhodnutí je ve vašich rukou,“ stojí v letáku, který tak znovu nabádá obyvatele Pásma Gazy, aby se odebrali směrem na jih.

„Pokud máte spolehlivé informace o tom, kde se unesení nacházejí, zda jsou živí, nebo mrtví, nebo pokud unesené zadržujete, nabízíme vám možnost nás o tom informovat,“ uvádí dále izraelská armáda.

Izrael za informace, které by vedly k nalezení rukojmích, nabízí odměnu. „Doporučujeme, abyste nás rychle kontaktovali a poskytli nám přesné informace, a my vám i vaší rodině zaručíme finanční odměnu na lepší budoucnost,“ stojí v letáku, ve kterém se dále píše, že Izrael všem, kteří informace předají, zaručuje „naprostou diskrétnost“.

Izraelská pozemní operace

Izraelské obranné síly (IDF) zintenzivnily pozemní operace v Gaze v noci na sobotu. Od té doby se podle brigádního generála Jicchaka Kohena IDF, kterého cituje list The Times of Israel, podařilo „zlikvidovat schopnost Hamásu zaútočit na jeho strategická zařízení a zničit jeho zásoby výbušnin, podzemní tunely a další objekty“.

„Hamás si vybral válku, my jsme si ji nevybrali,“ uvedl na hranici s Pásmem Gazy Kohen, jenž stojí v čele 162. divize izraelské armády. Ta podle něj před pěti dny dostala důležitý úkol, kterým je „definitivně zničit Hamás“.

Izraelská armáda zveřejnila videa z bojů v Pásmu Gazy

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám