Hlavní obsah

Batůžkář v Austrálii zemřel po uštknutí hadem. Kousnutí nemusel vůbec zpozorovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý francouzský batůžkář zemřel v Austrálii poté, co jej uštkl jedovatý had. Podle expertů šlo o pakobru východní (Pseudonaja textilis), přičemž tito hadi jsou velmi nebezpeční i proto, že jejich kousnutí bývá většinou bezbolestné. Muž prý uštknutí vůbec nemusel zpozorovat.

Foto: Profimedia.cz

Pakobra východní

Článek

K úmrtí došlo už koncem října v obci Nullawil ve státě Victoria. Server 9news.com.au k incidentu nyní popsal, že přátelé našli 25letého Francouze jednoho večera v bezvědomí v domě, kde se mladík ubytoval coby brigádník, jenž měl vypomáhat místním zemědělcům.

Více než hodinu se jej snažili oživovat, vrtulník pak muže převezl v kritickém stavu do 300 kilometrů vzdálené nemocnice v Melbourne. Tam došlo k zástavě srdce a lékaři už mladíkovi přes veškeré úsilí nedokázali pomoci.

„Očividně si vůbec neuvědomil, že jej kousl had. Je to hrozné, opravdu smutné. Pětadvacetiletý chlapík, který měl život před sebou,“ řekl Wade Humphreys, na jehož farmě Francouz pracoval.

Osmiletého chlapce uštkla kobra. Vrátil jí to a hada zabil

Koktejl

Stopy po uštknutí zmíněným hadem našli lékaři na mladíkově kotníku. „Kousl jej do nohy. Všichni tady nosíme vysoké boty a další bezpečnostní pomůcky, takže to naznačuje, že jej uštkl někdy mimo pracovní dobu,“ dodal majitel podniku s tím, že Francouz u něj začal pracovat deset dní před osudným incidentem.

Pakobra východní je druhý nejjedovatější had na světě. Většinu uštknutých se v Austrálii podaří zachránit včasným podáním protijedu. V zemi zemřou po útoku hada v průměru jeden až dva lidé ročně.

Australan chodil surfovat s krajtou. Voda se jí líbí, tvrdil ochranářům

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám