Hlavní obsah

VIDEO: Policista v Jižní Karolíně najel autem na podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké federální úřady začaly vyšetřovat policii v Jižní Karolíně. Kamery tam zachytily dramatické policejní postupy. Největší pobouření vyvolalo video policisty, který stíhal řidiče kvůli překročení rychlosti. Řidič v jednu chvíli zastavil, vystoupil z auta a chtěl utéct. Policista ani nezpomalil a do utíkajícího muže najel. V hlášení o události uvedl, že stíhaného nechtěl ohrožovat.

Článek

Zvukový záznam z kamery umístěné v policejním voze ale nasvědčuje opak. „Tak jsem ho drapnul. Vymáčknul jsem to z něj.“ Na otázku dispečera, zda muže srazil, odpověděl: „Jo, pokoušel jsem se ho srazit.“

Podobných videí zveřejnila tamní média několik. Interní policejní vyšetřování neprokázalo, že by policisté zachycení na videích jednali ve zlém úmyslu. Nikdo z nich také nebyl propuštěn.

Odpor veřejnosti ale způsobil, že videa už začaly vyšetřovat federální úřady a ředitel bezpečnostní správy musel odstoupit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám