Hlavní obsah

Trump si během výpovědi spletl ženu, kterou prý napadl, se svou exmanželkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalý americký prezident Donald Trump si na fotografii spletl ženu, která ho obviňuje ze sexuálního napadení, se svojí někdejší manželkou Marlou Maplesovou. Stalo se to v říjnu, když vypovídal v tomto případu, vyplývá ze soudních záznamů zveřejněných tento týden.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Bývalý americký prezident Donald Trump

Článek

Trump popírá, že by bývalou novinářku módního časopisu Elle Jean Carrollovou znásilnil. Tvrdí, že „není jeho typ“.

„To je Marla, jo,“ řekl Trump, když mu ukázali snímek Carrollové. „To je moje manželka,“ dodal.

Jeho právník pak věci uvedl na pravou míru. Britský The Guardian podotýká, že tento přešlap může zpochybnit tvrzení 76letého Trumpa, že nemohl Carrollovou sexuálně napadnout, protože neodpovídá jeho vkusu.

Trumpovu firmu potrestal soud pokutou 36 milionů za daňové podvody

Zahraniční

Carrollová v roce 2019 ve své knize Trumpa obvinila, že ji v 90. letech znásilnil v převlékací kabince v obchodě s oblečením v New Yorku naproti jeho mrakodrapu Trump Tower.

Trump na obvinění reagoval prohlášením, že Carrollová je lhářka, a řekl, že incident se stát nemohl, protože ona „není jeho typ“. Nejdříve ho zažalovala za pomluvu, loni na podzim pak za znásilnění.

Trump byl s Maplesovou ženatý v letech 1993 až 1999, mají spolu dceru Tiffany. Na fotografii, která podle něho zachycovala jeho exmanželku, je Trump ve společnosti Carrollové v 90. letech.

Trump ale uvedl, že je na ní zachyceno, jak s Maplesovou vítají hosty během nějaké akce.

V záznamech Trumpových výpovědí zveřejněných minulý týden bývalý šéf Bílého domu řekl, že o něm Carrollová tvrdí něco, co se nikdy nestalo.

„Nic nebylo. Nic o téhle pomatené ženě nevím,“ prohlásil a obvinil Carrollovou, že ho obvinila ze sexuálního útoku, aby přitáhla pozornost ke své „prachbídné“ knize.

Trump Carrollovou označil za psychicky nemocnou, a ačkoli to není pravda, tvrdil, že mluvila o tom, že se jí sexuální napadení líbilo.

The Guardian připomíná, že Trump překroutil vyjádření Carrollové v rozhovoru s televizí CNN z roku 1999, kde mluvila o tom, proč nepoužívá slovo znásilnění. Vysvětlila to tím, že si někteří lidé podle ní myslí, že znásilnění je sexy.

Trump je zatím jediným politikem, který ohlásil, že se příští rok bude ucházet o nominaci republikánů do boje o Bílý dům.

Republikánská tragikomedie: USA drží v šachu dvacítka Trumpových příznivců

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám