Hlavní obsah

Trump přijal nominaci, chce právo a pořádek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Realitní magnát a miliardář Donald Trump ve čtvrtek na sjezdu v Clevelandu oficiálně přijal republikánskou nominaci na prezidenta USA. V projevu se označil za kandidáta „práva a pořádku”. Američanům slíbil návrat k bezpečnosti, prosperitě a míru.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Donald Trump na sjezdu republikánů

Článek

Spojené státy se opět stanou zemí práva a pořádku, řekl Trump. Vlna zločinu a násilí, která podle něj zachvátila v poslední době USA, brzy skončí. Prezident Barack Obama je zodpovědný za rasové rozdělení americké společnosti, uvedl Trump.

"Amerikanismus, nikoli globalismus, bude naším krédem," uvedl republikánský kandidát na prezidenta USA. Pokud se stane hlavou státu, bude podle něj Amerika opět na prvním místě. "Musíme ukázat celému světu, že Amerika je zpět," dodal.

Foto: Mike Segar, Reuters

Trump chce upřednostnit amerikanismus před globalismem.

Foto: Aaron P. Bernstein, Reuters

Trump s kandidátem na viceprezidenta Mikem Pencem

Proti globalizaci, přistěhovalcům i vícestranným dohodám

Svět je mnohem méně stabilní kvůli tomu, že se Obama rozhodl svěřit Hillary Clintonové americkou zahraniční politiku, uvedl rovněž Trump. Odkazem bývalé ministryně zahraničí je podle něj "smrt, destrukce, terorismus a slabost".

Trump slíbil rychlé vítězství nad islámským terorismem. USA podle něj musí zastavit přistěhovalectví ze zemí, které se terorismu zpronevěřily.

Slíbil také zastavit ilegální imigraci do USA. Zopakoval, že chce na hranici postavit velkou zeď. Imigrační politiku Clintonové označil za radikální a nebezpečnou.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Trump s manželkou Melanií a synem Barronem

Foto: Jim Young, Reuters

Trumpova rodina

Obchodní dohody chce Trump uzavírat pouze s jednotlivými státy. Ostře kritizoval Severoamerickou dohodu o volném obchodu (NAFTA). Slíbil také vrátit pracovní místa ze zahraničí zpět do USA a snížit a zjednodušit daně. Čínu kritizoval za údajnou "skandální krádež duchovního vlastnictví".

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Reklama

Související články

Trump po zvolení prezidentem chystá čistky

Donald Trump se bude snažit propustit z vládních úřadů osoby dosazené Barackem Obamou, pokud v nadcházejícím souboji o Bílý dům uspěje. Novinářům to ve středu...

Výběr článků

Načítám