Hlavní obsah

Střelce z Fort Hood prý zneškodnil někdo jiný než zraněná seržantka

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Útočníka na základně Fort Hood nezneškodnila seržantka Kimberly Munleyová, ale její kolega. Deníku The New York Times to řekla žena, která nechtěla říct své jméno, ale s mužem pracuje.

Foto: Repro NY Times, Novinky

Podle listu The New York Times mohl Hasan zneškodnit seržant Mark Todd (na snímku).

Článek

Munleyová, v jejímž příběhu Amerika po tragickém incidentu na největší americké základně, při němž zemřelo 13 lidí, našla alespoň částečnou útěchu, byla zneškodněna, ještě než mohla střelbu opětovat, uvedla svědkyně. Útočníka, vojenského psychiatra muslimského vyznání Nidala Malika Hasana prý nakonec zastavil Munleyové kolega seržant Mark Todd.

Dosud se mělo za to, že Hasana zasáhla Munleyová, i když už po třech zásazích ležela zraněná na zemi. [celá zpráva]

Hasan údajně nechtěl být vyslán do Afghánistánu a v minulosti ve Virginii navštěvoval mešitu, kde kázal radikální imám a kterou také navštěvovali tři teroristé z 11. září 2001. [celá zpráva]

Američan s jordánskými kořeny se tento týden probral z kómatu. U vojenského soudu bude čelit obviněním ze zabití. Při střelbě zranil také 42 lidí. Ačkoliv mu hrozí trest smrti, mohl by se mu vyhnout. Vojenský soud už totiž téměř půl století nerozhodl o žádné popravě. [celá zpráva]

Armáda střelbu z minulé středy nadále vyšetřuje. Její mluvčí Chris Grey ve čtvrtek pouze potvrdil, že Hasan v přípravném centru pro vojáky z afhánských a iráckých misí neměl v době incidentu co pohledávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám