Hlavní obsah

Šéf Bílého domu rozptyluje spekulace o svém zdraví

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pochybnosti o zdravotním stavu amerického prezidenta rozvířila nová kniha Donald Trump versus Spojené státy. Ta mimo jiné zmiňuje neplánovanou návštěvu šéfa Bílého domu na klinice Waltera Reeda poblíž Washingtonu loni v listopadu.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Donald Trump

Článek

Viceprezident Mike Pence byl prý v té době ve stavu pohotovosti „pro případ, že by bylo nutné dočasně převzít prezidentské povinnosti, pokud by Trump měl absolvovat zákrok vyžadující umrtvení“, tvrdí Michael Schmidt, autor knihy a redaktor listu The New York Times.

Pence ovšem vzkázal, že si na něco takového „nevzpomíná“, zatímco Trump za podpory svého osobního lékaře vyrazil do protiútoku. Popřel, že by za jeho náhlou návštěvou nemocnice byla „série minimrtvic“.

Biden: Trump přispívá k násilí

Volby USA

„Možná tím myslí jiného kandidáta,“ rýpnul si přitom do demokrata Joea Bidena. Jeho fyzické i psychické zdraví prezident často zpochybňuje, a dokonce navrhl, aby před jejich společnými debatami byly zavedeny dopingové testy.

V samotné Schmidtově knize se ovšem o Trumpových „minimrtvicích“ nic nepíše, jak autor obratem upozornil.

Reklama

Výběr článků

Načítám