Hlavní obsah

Putin je diktátor, prohlásil viceprezident USA Biden

– Filadelfie

Za „diktátora” označil ve středu v projevu na nominačním sjezdu amerických demokratů ruského prezidenta Vladimira Putina viceprezident Joe Biden. Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump podle Bidena ignoruje americké spojence, zatímco je vstřícný „k diktátorům jako Vladimir Putin”.

Foto: Mike Segar, Reuters

Viceprezident Joe Biden

Článek

Biden se na sjezdu zapojil do série oslavných projevů adresovaných demokratické kandidátce a Trumpově soupeřce Hillary Clintonové. Republikánský kandidát je podle Bidena příliš nebezpečný člověk, než aby mu byl svěřen prezidentský úřad.

"Žádný kandidát velké politické strany v dějinách tohoto státu toho nevěděl tak málo a nebyl tak málo připraven na řešení otázek národní bezpečnosti," prohlásil Biden o Trumpovi.

Trump podle viceprezidenta podporuje mučení a prosazuje náboženskou nesnášenlivost, zrazuje americké hodnoty a ztěžuje snahu USA porazit Islámský stát. "Nemá ani ponětí o tom, co činí Ameriku velkou," konstatoval Biden.

Související témata:

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Americký viceprezident Joe Biden v Litvě

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Reklama

Související články

Zemřel syn amerického viceprezidenta Bidena

Americký viceprezident Joe Biden oznámil, že jeho starší syn Beau podlehl nádoru mozku. Soustrast svému zástupci a jeho rodině vyjádřil prezident Barack Obama...

Biden nebude stát Clintonové v cestě

Americký viceprezident Joe Biden ukončil několikaměsíční spekulace o tom, zda se zapojí do volebního boje o prezidentský úřad. Biden ve středu oznámil, že...

Výběr článků

Načítám