Hlavní obsah

Na Haiti našli pod troskami živého muže

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port-au-Prince
Aktualizováno

Z trosek zdevastovaného tržiště v haitském hlavním městě Port-au-Prince vytáhli živého muže. Zatím není jasné, zda byl muž pod sutinami uvězněn od prvních otřesů. V takovém případě přežil čtyři týdny bez jídla a pití.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na Haiti našli živého mužeVideo: Reuters

 
Článek

Osmadvacetiletý Evans Muncie na tržnici prodával rýži. Objevili ho lidé, kteří se probírali sutinami. Byl převezen do americké polní nemocnice u letiště. Měl otevřené rány na obou nohou, které hnisaly, byl dehydratovaný, podvýživený a zmatený. Zatímco ho léčili, chvílemi si myslel, že je stále zasypán. Lékařům tvrdil, že mu někdo v bílém plášti občas přinesl vodu.

Podle agentury AP musel mít nějaký přístup k vodě, alespoň z počátku, když byl při smyslech. Není jasné, zda pod troskami ležel od prvních otřesů z 12. ledna. Rodina ho však pohřešovala od toho data.

Při zemětřesení na Haiti přišlo o život přes 200 000 lidí a 1,5 miliónu dalších ztratilo střechu nad hlavou. Zemětřesení je pátým nejtragičtějším v dějinách lidstva. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Nejbohatší země světa odpustí Haiti dluhy

Nejvyspělejší země světa známé taky jako G7 slíbily, že odpustí zemětřesením zdevastovanému Haiti dluhy. Rozhodnutí přichází nedlouho poté, co po celém světě...

Výběr článků

Načítám