Hlavní obsah

Na Haiti našli pod troskami živého muže

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port-au-Prince
Aktualizováno

Z trosek zdevastovaného tržiště v haitském hlavním městě Port-au-Prince vytáhli živého muže. Zatím není jasné, zda byl muž pod sutinami uvězněn od prvních otřesů. V takovém případě přežil čtyři týdny bez jídla a pití.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na Haiti našli živého mužeVideo: Reuters

 
Článek

Osmadvacetiletý Evans Muncie na tržnici prodával rýži. Objevili ho lidé, kteří se probírali sutinami. Byl převezen do americké polní nemocnice u letiště. Měl otevřené rány na obou nohou, které hnisaly, byl dehydratovaný, podvýživený a zmatený. Zatímco ho léčili, chvílemi si myslel, že je stále zasypán. Lékařům tvrdil, že mu někdo v bílém plášti občas přinesl vodu.

Podle agentury AP musel mít nějaký přístup k vodě, alespoň z počátku, když byl při smyslech. Není jasné, zda pod troskami ležel od prvních otřesů z 12. ledna. Rodina ho však pohřešovala od toho data.

Při zemětřesení na Haiti přišlo o život přes 200 000 lidí a 1,5 miliónu dalších ztratilo střechu nad hlavou. Zemětřesení je pátým nejtragičtějším v dějinách lidstva. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám