Hlavní obsah

Gaye potrestá Alláh, vzkázal otec atentátníka z Orlanda

Právo, rm

Pokus zmírnit zjitřené emoce a protimuslimské nálady po útoku v Orlandu se rozhodně nepodařil otci atentátníka Seddiqueu Mateenovi. Ten v pondělí na Facebooku napsal, že jeho syn „neměl útočit, protože homosexualitu potrestá sám Bůh. Není to úkol pro jeho služebníky“.

Foto: Profimedia.cz

Otec orlandského střelce Seddique Mateen ve svém luxusním domě v Port St. Lucie

Článek

Listu The Washington Post také řekl, že útok neměl s náboženstvím nic společného a že syna Omara Mateena ani neradikalizovaly kontakty s tzv. Islámským státem.

„Nemohl být radikalizován, protože nenosil plnovous. Byl to obyčejný otec rodiny,“ prohlásil. Prý jej jen viděl před několika měsíci rozzlobeného, když spatřil v Miami dva líbající se muže.

Po zprávách o masovém střílení se Seddique nechal vyfotit před afghánskou vlajkou a ve svém „poselství Americe“ syna obhajoval coby milujícího a starostlivého muže.

„Vystudoval tady na Floridě a měl i titul z kriminalistiky. Nedokážu uvěřit, proč to udělal. Kdyby žil, bylo by to jediné, co bych chtěl vědět, proč,“ řekl otec nejhoršího masového střelce v dějinách USA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah policie na místě činuVideo: Reuters

Seddique Mateen je politický aktivista, který mimo jiné kandiduje na afghánského prezidenta a v jiném webovém prohlášení vyjadřuje vděk afgánskému militantnímu hnutí Tálibán.

Často také bombarduje dopisy prezidenta Baracka Obamu a v kalifornské televizi má vlastní pořad vysílaný v jazyce darí s názvem Durand Jirga Show. Často v něm vystupuje v maskáčích a jedná, jako by již afghánským prezidentem byl. Jeho oblíbenou tirádou je vydávání rozkazů k pozatýkání řady afghánských prominentů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám