Hlavní obsah

Dva kroky vpřed, jeden zpátky. Nejsme ztraceni, chlácholí Obama zklamané Američany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to téměř rok, co se stal novým prezidentem USA miliardář Donald Trump. Jeho zvolení do funkce ale ne všechy uspokojilo, mnozí lidé stále vzhlížejí k jeho předchůdci Baracku Obamovi. Američané, kteří jsou znepokojeni s vládou současného prezidenta, Obamovi píšou a vyjařují své obavy. Bývalý prezident všem těmto lidem v otevřeném dopise vzkázal, ať se nevzdávají naděje.

Foto: Mariana Bazo, Reuters

Barack Obama

Článek

„Pokrok naší země se nikdy nepohyboval přímo. Za každými dvěma kroky, které uděláme kupředu, následuje jeden krok zpět,” uvedl Barack Obama v dopise, který jako první obdržela redakce Yahoo News.

„Věřte, že Michelle a já stále stojíme po vašem boku,” uvedl.

Obama, který se po odchodu z Bílého domu na veřejnosti příliš nevyjadřoval k současné situaci, chce dopisem především povzbudit všechny, kteří se buď obávají současné politické situace v zemi, nebo žádají jeho větší zapojení do politiky.

Jak uvedl, americká demokracie bude ohrožena pouze tehdy, pokud ji budou lidé považovat za samozřejmost. A že změny se stanou pouze tehdy, pokud se do nich lidé zapojí, uvádí server Independent.

Obama zároveň v dopise dodal, že dokud se lidé budou starat jeden o druhého a budou bránit americké sliby, je přesvědčen, že budoucnost země bude slibná.

Reklama

Výběr článků

Načítám