Hlavní obsah

Atentát v Bostonu zasáhl celé rodiny, dva bratři přišli o nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston
Aktualizováno

Nordenovi jsou jednou z bostonských rodin, které těžce zasáhl pondělní atentát na maratónu. Dva synové přišli o nohu a popálená je i přítelkyně dalšího syna. Postiženou rodinou jsou i Richardsovi, zemřel osmiletý Martin, který s rodinou čekal, až doběhne jeho otec. Sestra a matka jsou těžce zraněny.

Foto: MetroWest Daily News, Ken McGagh, ČTK/AP

Po výbuchu zavládl chaos.

Článek

Matce pěti dětí Liz Nordenové nejprve volal její 31letý syn. „Mami, jsem hrozně zraněný,“ zavolal jí ze sanitky, která ho převážela do nemocnice Beth Israel Deaconess.

Nic ale nevěděl o svém o dva roky starším bratrovi, který se šel podívat na maratón s ním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuchy utrhaly zraněným lidem končetinyVideo: Reuters

Vyděšená matka se pokoušela zjistit, co se stalo. O dvě hodiny později už věděla celou tragédii. Dva její synové přišli o nohu. Jeden, který jí volal ze sanitky, ležel v nemocnici Beth Israel Deaconess, druhý v nemocnici Brighman and Women´s.

„Ani v nejdivočejších snech jsem si něco takového nedovedla představit,“ řekla reportérovi listu Boston Globe Liz Nordenová, která seděla na lavici před akutním příjmem v Beth Israel Deaconess. Dovnitř zatím jít nemohla, lékaři dosud návštěvy nepovolili.

Zoufalá se sklopenou hlavou se podívala na své nohy. Na každé měla jinou ponožku, jak se ve spěchu oblékala. „Cítím se hrozně. Myslím, že bych mohla umřít,“ dodala.

Doplnila, že oba její synové stáli poblíž místa, kde exploze zabila osmiletého chlapce. Jména synů, kteří oba absolvovali střední školu ve Stonehamu a rádi lovili ryby, nechtěla zveřejnit, dokud s nimi nebude moci mluvit.

Tím však tragédie neskončila, těžce popálená byla i přítelkyně jejich nejmladšího syna, která se také šla podívat na maratón.

Synové se chtěli podívat, jak dobíhá jejich kamarád Mike Jefferson. Toho výbuchy ho zastihly na trati. „Byl jsem asi čtvrt míle od cíle,“ řekl Jefferson.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záběry exploze v BostonuVideo: Reuters

Chlapec fandil otci, útok nepřežil

Nejmladší obětí výbuchů je osmiletý Martin, který stál s rodinou v cíli a čekal, až doběhne jeho otec Bill. Jeho sestra přišla o nohu a těžce zraněna je i matka, uvedl server deníku Boston Globe.

Vypukl chaos a všude byla krev, popisují svědci výbuchů v BostonuVideo: Novinky/Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám