Hlavní obsah

Ať to udělal kdokoliv, spravedlnost ho nemine, řekl Obama k výbuchům v Bostonu

Novinky, rei
Washington
Aktualizováno

Ačkoliv zatím není zcela jasné, co se během maratónu v Bostonu stalo, ať už za zranění lidí může kdokoliv, bude dopaden a potrestán. O půlnoci z pondělí na úterý SEČ to v Bílém domě řekl prezident USA Barack Obama.

Foto: Larry Downing, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Článek

"Pořád ještě nevíme, kdo to udělal a proč, a lidé by neměli dělat rychlé závěry. Ale zjistíme to a dotyčný jedinec nebo skupina bude hnána k odpovědnosti a pocítí plnou vahou výkon spravedlnosti," uvedl Obama.

Obama potvrdil, že výbuchy v Bostonu si vyžádaly množství zraněných, některých vážně. Prezident pochválil rychlou reakci policie, národní gardy a složek záchranného systému a doplnil, že je v kontaktu s místními představiteli a poskytne jim potřebnou pomoc.

Obama se na rozdíl od některých místních představitelů vyhnul užití termínu teroristický útok. Podle stanice CNN ale federální bezpečnostní úřad FBI událost jako teroristický čin vyšetřuje.

"Modlíme se za lidi v Bostonu," poznamenal Obama. "Boston je tvrdé a houževnaté město, a jeho obyvatelé jsou stejní. Doufám, že to překonají. Americký lid je s nimi," uzavřel prezident.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám