Hlavní obsah

Asi budu muset znovu kandidovat, připustil Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký exprezident Donald Trump stále otevřeněji naznačuje opětovnou kandidaturu do Bílého domu. „Asi to budu muset udělat znovu,“ prohlásil naposledy v sobotu ve městě Robstown v Texasu před volbami do Kongresu.

Foto: Profimedia.cz

Americký exprezident Donald Trump

Článek

Volby do Kongresu se konají 8. listopadu, předčasné hlasování v Texasu ale začíná už v pondělí. Exprezident rovněž přirovnal přicházející migranty z jihu k invazní armádě.

Trump bude vypovídat o útoku na Kapitol, předvolal si ho výbor Sněmovny reprezentantů

Zahraniční

Jeho právní spory mezitím bobtnají. O tom, že vysoce citlivé informace o Íránu a Číně obsahovaly některé z tajných dokumentů, které agenti FBI letos v srpnu nalezli v Trumpově soukromé rezidenci, informoval v pátek list The Washing­ton Post s tím, že zveřejnění materiálů by mohlo ohrozit lidi, kteří pracují pro americké tajné služby. Americké ministerstvo spravedlnosti prověřuje, zda Trump přechováváním dokumentů neporušil zákon.

Firma Trump Organization bude zároveň v pondělí u newyorského soudu čelit obvinění z daňových podvodů, vypovídat by měl Allen Weisselberg, bývalý výkonný ředitel.

Vyslyší předvolání?

Trump zatím také stále nedal najevo, zda vyslyší předvolání kongresmanů, kteří vyšetřují vpád jeho radikálních příznivců do Kapitolu z loňského ledna. Exprezident má svědčit pod přísahou do 14. listopadu a poskytnout množství dokumentů.

Trumpův někdejší poradce Bannon byl odsouzen k čtyřměsíčnímu vězení

Zahraniční

Liz Cheneyová, republikánská místopředsedkyně výboru, varovala, že zákonodárci podniknou příslušné kroky, pokud Trump předvolání nevyslyší. Za ignorování obsílky Kongresu někdejší Trumpův stratég v pátek dostal čtyřměsíční trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám