Hlavní obsah

Američan střelil do tváře šestiletou holčičku, která si přišla pro zatoulaný míč

Muž z amerického státu Severní Karolína postřelil šestiletou holčičku a její rodiče poté, co si na jeho dvůr přišly děti pro zakutálený basketbalový míč. S odvoláním na souseda a rodinu zraněného dítěte to ve čtvrtek napsala agentura AP. Útočník skončil ve vazbě.

Foto: Michelle R. Smith, ČTK/AP

Ilustrační snímek

Článek

Podle souseda Jonathana Robertsona začal muž v úterý střílet, když si na jeho pozemek přišly děti vyzvednout míč, který se jim zakutálel při hraní. Už dříve prý děti několikrát okřikoval, tentokrát ale šel do svého domu a vrátil se se střelnou zbraní.

Začal prý střílet, zatímco se rodiče rychle snažili dostat své děti do bezpečí.

Jedna z kulek lehce zranila na tváři šestiletou Kinsley Whiteovou, která byla po ošetření propuštěna z nemocnice, uvedla její rodina. Matka holčičky také utrpěla lehké zranění, otec Jamie White ovšem po zásahu do zad zůstával podle rodiny ve středu v nemocnici s vážnými problémy.

Foto: Facebook/Ken Lemon

Kinsley White, šestiletá holčička, kterou postřelil soused

Policie v okrese Gaston ve středu uvedla, že v souvislosti s úterním případem pátrá po 24letém Robertu Singletarym, který z místa činu uprchl. Singletary byl později v pátek zadržen u Tampy a skončil ve vazbě.

Dívky v Texasu si spletly auto, majitel po nich začal střílet

Zahraniční

Případy střelby se v USA množí

Střelba ve městě Gastonia západně od Charlotte je dalším incidentem v celé řadě útoků střelnou zbraní, o níž americká média v poslední době informují.

AP zprávu přinesla jen několik dní poté, co postarší muž ve státě Missouri střelil do hlavy a do ruky 16letého chlapce, který u něj omylem zazvonil.

V New Yorku zase minulý týden přišla o život 20letá žena, která se s trojicí kamarádů po cestě automobilem na večírek po špatném odbočení ocitla na cizí příjezdové cestě, načež obyvatel domu začal střílet.

Krátce nato média informovala o střelbě v Texasu na skupinu dívek, z nichž jedna se omylem pokusila otevřít cizí auto. Její kamarádka skončila v těžkém stavu v nemocnici.

Chlapec v USA zazvonil na špatné adrese. Muž z domu ho střelil do hlavy

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám