Hlavní obsah

Dívky v Texasu si spletly auto, majitel po nich začal střílet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v Texasu zatkla mladého muže, který je podezřelý, že v úterý střílel na dvě roztleskávačky. Podle amerických médií jedna z nich na parkovišti u supermarketu v Austinu otevřela dveře jeho auta, protože se spletla a myslela si, že jde o její vůz. Jde o třetí případ za posledních několik dnů, kdy se mladí lidé kvůli zjevné mýlce stali oběťmi střelby.

Foto: Dieu-nalio Chery, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Když Heather Rothová, která otevřela dveře cizího auta, svůj omyl zjistila, vrátila se do auta své kamarádky, stáhla okénko a snažila se muži sedícímu ve voze omlouvat. On však podle ní zvedl ruce, vytáhl zbraň a začal kolem sebe střílet. Zasáhl Rothovou i její kamarádku, 18letou Payton Washingtonovou.

Rothovou záchranáři ošetřili na místě, Washingtonovou ovšem musel vrtulník převézt do nemocnice. Je na jednotce intenzivní péče a její stav je stabilizovaný. Lékaři jí ale museli odstranit slezinu, má rovněž poškozenou slinivku a bránici.

Tým Woodlands Elite Generals, jehož je Washingtonová členkou, na internetu uspořádal sbírku na její léčbu. Její otec o ní mluví jako o „otrlé“ dívce, která všeho v životě dosáhla jen s jednou plící, s níž se narodila. Roztleskávačky z Woodlands Elite Generals se tento víkend chystají na mistrovství světa v cheerleadingu, které se koná v Orlandu na Floridě. Rothová podle televize CNN uvedla, že se chce soutěže zúčastnit.

Oslava narozenin v Alabamě skončila krveprolitím. Mezi oběťmi je i vycházející fotbalová hvězda

Amerika

Ze střelby na roztleskávačky je podezřelý 25letý Pedro Tello Rodriguez a je ve vazbě.

Minulý čtvrtek 84letý běloch v Kansas City do hlavy a ruky střelil černošského teenagera, který omylem zazvonil u jeho dveří, když šel vyzvednout své bratry, ale spletl si adresu. Chlapec zranění přežil. Senior ve středu u soudu uvedl, že se necítí být vinen. Je obviněn kromě jiného z těžkého ublížení na zdraví. Prokurátor řekl, že v případu jsou „rasistické komponenty“, ale že střelba nebyla rasisticky motivovaná.

O víkendu ve státu New York přišla o život 20letá žena kvůli tomu, že její partner omylem vjel autem na špatnou příjezdovou cestu, když hledali místo, kam mířili na večírek. Ze zápraží na ně střílel 65letý majitel domu, k němuž se nedopatřením přiblížili.

CNN připomíná, že Spojené státy jsou jedinou zemí, kde civilisté drží více střelných zbraní, než kolik v nich žije lidí. Na 100 Američanů připadá asi 120 střelných zbraní.

Chlapec v USA zazvonil na špatné adrese. Muž z domu ho střelil do hlavy

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám