Hlavní obsah

Středulovi voliči se rozhodnou spíš pro Babiše, myslí si analytik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Analytik společnosti STEM/MARK Jan Burianec míní, že voliči Josefa Středuly se spíš rozhodnou pro Andreje Babiše, a to i přes Středulovo doporučení volit Danuši Nerudovou.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Josef Středula před debatou v České televizi

Reklama

Článek

Středula má v průzkumech okolo dvou až pěti procent a druhou volbou jeho potenciálních voličů byl většinou Andrej Babiš. Překryv s Nerudovou je menší, navíc tam asi budou nevoliči a nějaká podpora i jiným kandidátům,“ řekl Právu Burianec.

„Představa těchto voličů o směřování společnosti či socioekonomická situace bude asi důležitější, než že by dali na jeho slovo. Dle našich dat na doporučení dá jen zhruba pětina voličské populace,“ dodal Burianec.

Středulova odstoupení zalitoval předseda mimoparlamentní ČSSD Michal Šmarda. „Soc.dem. podporovala předsedu odborů, jako zástupce lidí práce. To, že volbu vzdal je velká škoda. Levice teď nemá v těchto volbách svého zástupce. Volba tak bude pro řadu lidí, i pro mě osobně, velmi těžká,“ tweetoval Šmarda.

Středula odstoupení z kandidatury na prezidenta oznámil v neděli večer v debatě České televize. Doporučil těm, co mu chtěli dát hlas, aby volili Danuši Nerudovou. Proti Babišovi se v debatě výrazně vymezoval. Vyzýval dokonce moderátora, aby Babišovi, který se debaty odmítl účastnit, kladl otázky, aby „lidé slyšeli to ticho“.

Anketa

Pomůže podle vás odstoupení Josefa Středuly z boje o Hrad Danuši Nerudové, kterou podpořil?
Určitě ano
4,2 %
Spíše ano
11,5 %
Spíše ne
63,1 %
Určitě ne
21,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6540 čtenářů.

Středula odstoupil z volby prezidenta

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám