Hlavní obsah

Fischer, Nerudová i Pavel ocenili podporu koalice SPOLU

Pavel Fischer, Danuše Nerudová i Petr Pavel svorně ocenili úterní oznámení koalice SPOLU, která je označila za vhodné osobnosti, jež by mohly zastávat post hlavy státu. Koalice tvořená ODS, TOP 09 a lidovci nevyšle do voleb vlastního kandidáta ani před prvním kolem výslovně nepodpoří jednoho z uchazečů.

Foto: Právo

Zleva Petr Pavel, Danuše Nerudová a Pavel Fischer.

Článek

„Oceňuji důvěru, kterou mi dnes koalice SPOLU vyjádřila,“ okomentoval oznámení premiéra a předsedy ODS Petra Fialy senátor Pavel Fischer, který své rozhodnutí kandidovat oznámil teprve v pondělí.

Podobně se vyslovila i bývalá rektorka Masarykovy univerzity Danuše Nerudová. „Vážím si toho, že se mě vládní strany rozhodly podpořit i přesto, že jsem nezávislá kandidátka a že můj názor na kroky vlády je často kritický,“ připomněla některé své výhrady k vládním krokům.

Vládní koalice SPOLU podpořila hned tři kandidáty na prezidenta. Vlastního nepostaví

Domácí

Generál ve výslužbě Petr Pavel ocenil, že koalice nepostaví vlastního kandidáta, který by dále tříštil síly.

„Oceňuji rozhodnutí koalice SPOLU nepostavit vlastního kandidáta, odsunout své stranické zájmy a místo toho dát přednost společným hodnotám,“ uvedl někdejší šéf vojenského výboru NATO.

Kandidáti na prezidenta: Kdo vše se ucházel o Hrad

Prezidentské volby

Fiala k trojici uchazečů uvedl, že cílem koalice je zabránit tomu, aby na Hradě usedl extremista či populista. „Věřím, že každý z nich může vykonávat funkci v souladu se základními hodnotami, které zastávají naše strany,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám