Hlavní obsah

Babiš se do druhého kola nedostane, myslí si Nerudová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle prezidentské kandidátky Danuše Nerudové se expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš nedostane v lednových volbách ani do druhého kola. Napsala to v pondělí na Twitter.

Foto: Petr Horník, Právo

Danuše Nerudová - kandidátka na post prezidentky

Reklama

Článek

„Andrej Babiš se do druhého kola nedostane,“ uvedla na sociální síti Nerudová.

Tomu ale zatím žádný průzkum nenasvědčuje. Poslední – z poloviny října – nicméně sesadil Babiše z prvního na druhé místo už v prvním kole, kde by ho porazil Petr Pavel. V druhém kole by pak podle agentury Median nad ním vyhrál skoro každý, tedy i včetně Nerudové. Té Median připsal třetí místo s deseti procenty hlasů.

Sám Babiš si uvědomuje, že nemá podle průzkumů velké šance na zvolení. „Já jsem ale bojovník, takže udělám maximum, abych přesvědčil lidi, že budu dobrým kandidátem na post prezidenta,“ řekl Babiš v neděli, kdy v televizi Nova oznámil svoji kandidaturu.

Osmašedesátiletý politik je jedním z nejbohatších Čechů, je zakladatelem chemicko-potravinářského koncernu Agrofert. Nyní stojí před soudem jako obžalovaný v případu dotačního podvodu při stavbě areálu Čapí hnízdo.

Babiš sesazen. V 1. kole druhý, v 2. kole by ho porazil skoro každý

Prezidentské volby

„Andrej Babiš ani po dlouhém pátrání nenašel nikoho lepšího. Zatímco pánové protikandidáti budou v kampani řešit svou minulost, já jsem připravena zaměřit se na budoucnost nás všech,“ napsala k jeho kandidatuře již v neděli Nerudová.

Připomněla tak, že oba muži, Pavel i Babiš, mají komunistickou minulost, kterou budou muset v kampani voličům vysvětlovat.

Babiš hodlá změnit rétoriku: Nabízím empatii, povedu pozitivní kampaň

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám