Hlavní obsah

Faltýnek: Umíme počítat, ANO jde do opozice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hnutí ANO počítá s tím, že bude v opozici. Po jednání poslaneckého klubu ANO po volbách to v úterý řekl Jaroslav Faltýnek. Podle něj strana nebude blokovat předání moci. „Nebylo by to moudré,” tvrdí.

Faltýnek: Umíme počítat, ANO jde do opoziceVideo: psp.cz

 
Článek

„Umíme počítat do 108, respektive do 104 (bez čtyř poslanců Pirátů), takže počítáme s tím, že budeme v opozici,“ uvedl Faltýnek.

Dodal, že chce, aby vše proběhlo hladce. „Nechceme nic protahovat. Chceme, aby nová vláda vznikla v rozumném termínu.”

Poslance ANO povede Schillerová, vystřídá Faltýnka

Parlamentní volby

„Předání moci blokovat nebudeme, nebylo by to moudré,” upřesnil. Zda bude ještě ANO jednat o spolupráci se SPOLU, musí podle něj říct končící premiér Andrej Babiš (ANO). „Je tu ještě prostor k diskusi,” doplnil.

ANO by podle Faltýnka mělo mít nárok na zástupce v čele Sněmovny. „Jsme největší klub. Nárok vzneseme, uvidíme, jak to dopadne,” řekl v úterý.

Nová vláda do Vánoc? 

Podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) nechce strana uvrhnout zemi do dalších problémů. „Jsem přesvědčená, že do Vánoc nová vláda vznikne,” řekla.

ODS chce křeslo šéfa Sněmovny pro SPOLU

Volby

Hnutí si také v úterý zvolilo nové vedení poslaneckého klubu. Předsedkyní se stala Alena Schillerová, místopředsedou právě Faltýnek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám