Hlavní obsah

Krajský úřad zřídí v Brně firemní mateřskou školu

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako konkrétní způsob podpory rodinné politiky a zaměstnanosti označil jihomoravský hejtman Michal Hašek radou kraje schválený projekt výstavby mateřské školy.

Foto: Profimedia.cz

V Brně je obecně nedostatek míst v mateřských školách.

Článek

Škola bude určena pro děti zaměstnanců krajského úřadu, kterých je zhruba pět set a asi dvě třetiny z nich tvoří ženy.

Zatím v provizorních prostorách

Školu budou moci děti zaměstnanců využívat už od září letošního roku, kdy bude zřízena zatím v provizoriu v prostorách pobočky Centra volného času Lužánky v Brně-Žabovřeskách. Kraj ale chystá zcela nové prostory poblíž svého sídla.

„Za rok již chceme otevřít dvě třídy v nové budově montovaného typu na vlastním pozemku v Údolní ulici, což je jen asi pět minut chůze od sídla kraje. Počítáme s tím, že tam bude docházet nejméně padesát dětí zaměstnanců. Stavba bude mít i tu výhodu, že v případě nezájmu ji lze použít i na jiné účely,“ uvedl hejtman.

Podpora projektu firemních školek

„Chtěli jsme vyjít vstříc nejen našim zaměstnancům. Chceme dát také najevo, že projekty firemních školek mají naši podporu,“ doplnil Hašek.

V Brně je obecně míst v mateřských školách nedostatek. Jen po loňských zápisech jich chybělo 700. Od té doby radnice desítky míst zřídily. Síť je také dost nevyhovující. Mnozí rodiče jsou nuceni vozit dítě do školky přes půl města.

Reklama

Výběr článků

Načítám