Hlavní obsah

Závěrečné kolo starších žáků vyšlo Prostějovu. V přímém souboji si zajistil třetí místo

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní část má za sebou už i poslední soutěž. Závěrečné deváté kolo nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků mělo v podstatě jediný úkol: určit, kdo se postaví v semifinále už předem jasnému vítězi základní části ze Znojma.

Foto: Jan Pařík

Brno (v zeleném) prohrálo s Náchodem a skončilo čtvrté

Článek

V poctivém souboji se o třetí místo utkal Prostějov s Brnem, a i když to první půli vypadalo na výhru Jihomoravanů, tak byli šťastnější Hanáci.

Ti si tak pro závěrečný turnaj, jenž se uskuteční v sobotu 30. března ve Znojmě, vybojovali semifinálový duel s Kutnou Horou. Druhou semifinálovou dvojici pak utvoří domácí Modří Sloni a Brno A.

MINITURNAJ VE ZNOJMĚ

Na generálku finálového turnaje do Znojma se nedostavil Kolín, a tak se uskutečnilo jen klání mezi dvěma nejlepšími celky sezony – domácím týmem a Kutnou Horou. Obě družstva si tak mohli vyzkoušet halu v ostrém klání, které po vyrovnaném a na koše skromném poločase, vyústilo ve výhru Znojma 14:11.

Modří Sloni tak potvrdili první příčku, když z osmnácti letošních utkání patnáctkrát vyhráli, dvakrát remizovali a jedinkrát padli. Jediný, kdo letos dokázal Znojmo zdolat, je právě jeho semifinálový soupeř z Brna. Bude zajímavé, jestli to bude mít na semifinálový souboj nějaký vliv.

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - Kolín VKC U16 7:0 (kontumace)

Kutná Hora SK Respo U16 - Kolín VKC U16 7:0 (kontumace)

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - Kutná Hora SK Respo U16 14:11

MINITURNAJ V BRNĚ

Očekávaný souboj nezklamal. Vrchol miniturnaje v Brně představovalo klání mezi domácím áčkem a Prostějovem, ve kterém šlo o třetí příčku v tabulce. Po ní prahly oba týmy, protože znamenal fakt, že se vítěz utkání v semifinále vyhne silnému Znojmu.

Domácí hráči začali svižně a pro ně po výborném prvním poločase vedli o tři koše. Jenže pak neproměnili tři penalty, znervózněli a soupeř je nekompromisně potrestal. Prostějov opanoval druhou část 8:2 a z Brna si odvezl zaslouženou výhru 15:12.

Peter Bušík (trenér, Brno): „Večer jsem byl asi trochu víc zklamaný než děcka. Prohra s Prostějovem mě mrzí. Hráči si asi myslí, že se Znojmem nebudou mít problém. Jednou ho letos porazili, když jsem zrovna s týmem nebyl. Já už tak odvážný nejsem. Znojmo bude hrát doma a bude to těžké. Raději jsem do semifinále chtěl Kutnou Horu, kterou jsme bez problémů porazili před čtrnácti dny.“

Aneta Lešanská (trenérka, Prostějov): „Jsme velmi rádi, že se v semifinále vyhneme Znojmu. Výhra nad Brnem je také důležitá z psychologického hlediska. Hráči si před vyvrcholením sezony dokázali, že mohou porážet týmy z první čtyřky. Navíc nám v Brně chyběli dva hráči ze základu, což je pozitivní.“

Brno KK U16 B - Prostějov SK RG U16 5:16

Prostějov SK RG U16 - Brno KK U16 A 15:12

Brno KK U16 B - SK Plhov Náchod U16 10:16

Brno KK U16 A - SK Plhov Náchod U16 18:5

TABULKA PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI:

1. Znojmo        32 bodů

2. Kutná Hora  27

3. Prostějov     26

4. Brno A         23

5. Náchod       12

6. Brno B          6

7. Kolín             0

Reklama

Výběr článků

Načítám