Hlavní obsah

Víkend na Slapech si užívali lidé i psi, voda příjemná, zatím bez návalů na březích

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco se většina koupališť teprve připravuje na sezónu, na přírodních nádržích, řekách i rybnících bylo o parném víkendu plno. Voda je většinou čistá, a hlavně pro otužilejší velmi příjemná na osvěžení. Na své si přišli i milovníci vodních sportů.

Foto: Vratislav Konečný

My se vezem, koukej plavat

Článek

Voda na Ždáni nelákala na masové koupací nájezdy, ale otužilců nebylo málo. Užili si i psi, kterých tu také bylo dost. U břehu sice byla hladina trochu zaneřáděna rostlinstvem, ale stačilo pár temp a byli jste na čisté vodě. 

Slapskou přehradu zaplavila plavidla všech druhů, od výletní pravidelné lodní linky, přes desítky jachet, motorových člunů, šlapadel, po vodní skútry.

Na návštěvníky se připravila i stravovací zařízení, zatím se nikde nestály fronty, nabídka solidní, jídlo teplé, pivo studené.

Dětem a psům chladná voda nedělá potíže, dvojnožci i čtvernožci řádili u břehu, psi si vodní aport doslova vychutnávali.

Celodenní parkovné v lokalitě stojí 60 korun, zatím kapacita stačí, s přibývajícím horkem to asi bude jako každý rok složitější.

Na silnici mezi Prahou a Štěchovicemi jsou dvě omezení, dopravu řídí semafory.

Reklama

Výběr článků

Načítám